24 uur van Zwaarst 2022

Op 8 en 9 april zullen mijn dispuutsgenoten en ik voor de 5e maal 24 uur lang roeien om zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel. Dit jaar hebben wij gekozen te roeien voor het fonds: ‘Ukrainians in the Netherlands’.

De ernst van de situatie in Oekraine heeft ons doen beseffen dat een donatie aan dit fonds bijzonder hard nodig is. Dit fonds zet zich in om in welke vorm dan ook de agressie tegen te gaan, door materialen, goederen en dergelijke te verschepen vanuit Nederland naar de Pools-Oekraïense grens. Hier zullen de lokale goede doelen en instanties het verder overnemen, en zorgen voor een goede distributie en bestemming van de donaties.

De aftrap is op 8 april, en het roeien zal starten om 21:00. Het gehele evenement is 24 uur lang te volgen via de livestream op www.zwaarst.com. Elke bijdrage wordt bijzonder gewardeerd. Van het delen van dit bericht, tot het doneren via www.zwaarst.com. Alle donateurs maken bovendien kans op een waardebon ten waarde van €250 euro bij SchoenenZaken en een hemd op maat bij Harvie herenmode ten waarde van €170.

Bedankt!

Site goede doel: https://www.ukrainians.nl/language/nl/
Instagram: @ ukrainians__nl 


24 uur van Zwaarst 2021

De 24 uur van Le Zwaarst

Waarde leden,

De dagen worden korter, de nachten langer, en de kou doet zijn intrede. Oftewel, het is winter. Ouderejaars weten dat er in de winter, zo rond het einde van januari, er een verlaat kerstwonder plaatsvindt op onze mooie GSR….

De heren van ZWAARST ontwaken voor 24 uur uit hun diepe winterslaap om deze 24 uren twee ergo machines warm te houden. Voor het goede doel, uiteraard.

Vorig jaar roeiden de mannen, sommige nog een beetje verdwaald op de ergo ondanks de immer verbeterde prestaties van de ZWAARST 8+, voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur.
Wij hebben besloten dit jaar wederom dit doel te ondersteunen. Maar waar doen we het nou echt voor?

Veel leden van Aegir hebben in hun jeugd kunnen sporten en leerden daar het belang van teamspirit, het onderhoud van sociale contacten en hieruit voortvloeiende vriendschappen. Het zijn deze eigenschappen die menig lid in ons jargon “een mooie gek” maken. Dit is echter niet vanzelfsprekend. Wij studenten zien vaak niet de onderbelichte kant van Groningen. In dezelfde stad waarin wij (normaliter) mogen feesten, wonen en leven hebben veel gezinnen het financieel moeilijk. Het sporten zoals wij dat gewend zijn en belangrijk vinden is niet voor iedereen de werkelijkheid. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaald de contributie van kinderen die van huis uit niet voldoende middelen hebben om te kunnen sporten.

Al voor 225 euro laat het Jeugdfonds Sport & Cultuur een kind een jaar lang sporten, inclusief eventuele benodigde attributen zoals kleding. Vorig jaar haalden we meer dan 3500 euro op. Dat is voldoende contributie voor één heel voetbalelftal + wissels. Vooral in een tijd waar sporten een van de weinige dingen is die kinderen nog mogen doen vinden wij het bij ZWAARST belangrijk dat ook deze kinderen dit kunnen blijven doen.

Waar we normaal onze actie eindigen met een spectaculaire partij met ‘spuut/huiszanger Benny Bakker om nog meer geld op te halen voor het goede doel, zult u het dit jaar enkel met onze livestream moeten doen. Desalniettemin willen we ook dit jaar weer een fantastisch bedrag ophalen voor het goede doel en daar hebben we uw hulp voor nodig. Dus spoor uw ploeg, dispuutgenoten, commissie, vrienden en familie aan om te doneren!

We houden u verder op de hoogte van de 24 uur en wanneer de doneer actie begint,

Alvast een fijne kerst, en blijf gezond.

Namens Zwaarst,

Julian Pol.


24 uur van Zwaarst 2020

Heren,
Dit jaar organiseren we de derde editie van de 24uur van Le Zwaarst. Wederom trappen we 24uur lang op een tweetal ergometers om geld op te halen voor een goed doel. Dit jaar zullen we dat doen voor het Jeugdfonds Sport & Cultuurfonds Groningen. Wij gaan ons het zweet in werken zodat minder bedeelde kinderen in Groningen kunnen sporten of muziekles kunnen volgen. Daarnaast biedt dit weer een goede kans om ons karma te spekken.
Hoe het ook zij, op vrijdag 31 januari vindt de aftrap plaats om 21:00 stipt. 24uur later op zaterdagavond sluiten we de actie af met een groot feest. De grafshifts in de nacht zullen natuurlijk gedraaid worden door onze foetenlichting, maar we hebben voor de zaterdagmiddag mooi wat plaatsen vrijgehouden voor de randstadmensen.
Jullie kunnen onder dit bericht zetten wanneer jullie een shift willen doen en met wie. Secretaris-Geniaal Josje Nel zal binnenkort nog wat animo proberen te kweken onder de fossielen die de ergo schuw zijn.
Wordt mooi!
Groeten,
De Organisatie